over mij

Marike Brijder (Harlingen, 1978):

marike foto

Yoga helpt mij om (meer) ontspannen, krachtig en zelfbewust in het leven te staan. De oefeningen zorgen voor verbinding tussen lichaam en geest, waardoor ik mentaal in balans kom. Door yoga en meditatie merk ik dat mijn denken gefocust wordt en tegelijk zacht, niet hyper-alert en ook niet loom of lui. In psychisch opzicht merk ik dat ik ontspannen word door het oefenen in aandacht, toleranter en liefdevoller, zowel naar anderen als ook naar mezelf. Daarnaast ervaar ik een harmoniserende invloed van yoga op  lichamelijke klachten en merk ik dat mijn lichaam soepeler en leniger wordt.

Ik heb de diepe wens om yogasessies te verzorgen en ik voel me dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen om dit te verwezenlijken.

Sinds mijn 17e ben ik geïnteresseerd in yoga. Vanaf mijn studententijd heb ik bij vele verschillende docenten yoga beoefend, in uiteenlopende stijlen. Daarnaast heb ik ervaring met moderne dans (Martha Graham), Tai Chi, Flamencodans en Mindfulnessmeditatie. Ook volgde ik (jaar-)cursussen persoonlijke ontwikkeling, deed ik een HBO-opleiding tot kunstzinnig therapeut (jaar 1 en 2 ) en ben ik opgeleid tot coach.

In de zomer van 2015 heb ik bij Fiore Osmose, opleidingsinstituut voor yoga en meditatie in Den Haag, de driejarige yogadocentenopleiding afgerond. Dit is een klassieke Hatha-yogaopleiding, gebaseerd op het Achtvoudig Pad van Patañjali. Ik heb genoten van de niet-dogmatische aanpak van Fiore Osmose, de persoonlijke benadering en het grote respect voor ieder individu.

In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als hogeschooldocent en lerarenopleider. Ook bied ik schildersessies aan geïnspireerd op de pedagogiek van Arno Stern: www.amorvitae.nl. Hiervoor kun je terecht in het speciaal gebouwde Schilderoord achter de yogaruimte.

Waar je in de yogasessies inspiratie kunt vinden voor je eigen zelfzorg, biedt  Schilderoord Amor Vitae alle ruimte aan je expressie.